Chiropractors zijn goed getrainde, universitair opgeleide artsen en experts op het gebied van de werking van de wervelkolom, blessurepreventie, houding, lichaamsbeweging, revalidatie en vele andere gebieden van sport, gezondheid en mentale stabiliteit. Chiropractors zijn de enige professionals die getraind zijn in het juist analyseren en corrigeren van subluxaties/ blokkades in de wervelkolom (scheefstand in de wervelkolom die constante druk uitoefent op de vitale zenuwen en de optimale werking van het lichaam verstoort). Deze subluxaties resulteren in een afnemende gezondheid en verschillende lichamelijke klachten. De Chiropractor richt zich op het herstel van normale beweging van de wervelkolom en de juiste positie van de ruggenwervels. Scheefstand, onbalans en subluxaties hebben een ingrijpend, negatief effect op uw zenuwstelsel en op hoe we ons leven ervaren.

Hoe weet ik of ik/ mijn gezin chiropractie nodig heeft?

U hoeft geen pijn te hebben om een chiropractor te bezoeken. De botten van uw wervelkolom zijn verantwoordelijk voor het beschermen van uw fragiele zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel staat bekend als het hoofd aansturingsysteem, omdat het alle systemen reguleert en aanstuurt, waaronder uw bloedsomloop, organen, ademhaling, en spierstelsel om er maar een paar te noemen! Net zoals het belangrijk is zo vroeg mogelijk te beginnen met het raadplegen van een tandarts voor onze tandheelkundige zorg, is het ook essentieel dat u een getrainde professional laat kijken naar uw wervelkolom en uw zenuwstelsel. Iedereen met een wervelkolom heeft een chiropractor nodig.

Doen behandelingen pijn?

Een chiropractische behandeling veroorzaakt geen letsel, en pijn wordt natuurlijk geassocieerd met letsel. De gevoeligheid die sommige mensen ervaren na een behandeling is te wijten aan het aanspannen van de spieren als een beschermende reactie. Net zoals wanneer iemand onverwachts iets naar je toe gooit, en je reageert snel in shock en beschermt jezelf. De gevoeligheid die ontstaat bij mensen vanwege deze beschermende reactie, kan per persoon verschillen.

Als professionals geven wij onze cliënten uitleg en advies, zodat zij begrijpen dat het beste resultaat voortkomt uit het tot rust komen en ons onze magisch getrainde technieken te laten toepassen.