Chiropractie

Uw gezondheid is belangrijk voor ons. Wij richten onze professionele aanpak op de verbetering van:

Mentale gezondheid

Uw mentale gezondheid wordt in deze drukke maatschappij voortdurend op de proef gesteld. In ons behandelplan besteden wij uitgebreid aandacht aan stressfactoren die een negatieve invloed hebben op uw stemming en mentale gesteldheid. Na onze zorg kunt u met meer veerkracht en mentale energie het leven tegemoet treden. 

Sociaal welzijn

Waarom is sociaal welzijn zo belangrijk? Hoe sterker uw sociale netwerk en de omgeving waarin u zich bevindt IS, hoe beter dit u kan helpen om met stress om te gaan. Het kan zelfs helpen uw leven te verlengen. Minder stress en angst kunnen leiden tot een beter endocrien-systeem, een gezonder hart- en vaatstelsel en een verbeterd immuunsysteem. Met een vitaal lichaam zit u letterlijk en figuurlijk beter in uw vel en gaat u gemakkelijker sociale interacties aan.

Fysieke staat

Een gezond en vitaal lichaam gaat gepaard met een goed functionerend zenuwstelsel. Het zenuwstelsel verbindt lichaam en geest en maakt bewegen, lopen, praten en andere dagelijkse activiteiten mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw zenuwstelsel optimaal functioneert. Hierdoor kan uw lichaam de dagelijkse fysieke activiteiten met hernieuwde kracht hervatten. Het vermogen van uw lichaam om te bewegen, te ademen en te lopen is afhankelijk van een goed functionerend lichaam en zenuwstelsel. Met een sterkere verbinding tussen lichaam en geest is uw lichaam beter bestand tegen de dagelijkse fysieke eisen. 

Veelvoorkomende gezondheidsklachten

Hoe het werkt

1

Onderzoek

Hier bepalen we de basislijn van uw gezondheid. Dit wordt bepaald door onze samengestelde diagnostische scans en het bespreken van uw geschiedenis.
Hilversum chiropractor behandeling
Hilversum chiropractor behandeling

2

Verfijningsfase

Werken vanaf het begin van uw gezondheidsklachten naar een beter normaal. Vaak heeft u 2 tot 3 keer per week nodig om te beginnen.

3

Stabilisatiefase

Zodra het betere normaal is vastgesteld is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat dit het nieuwe normaal blijft.
Hilversum chiropractor behandeling
Hilversum chiropractor behandeling

4

Onderhoudsfase

Onze taak is om de verbeteringen te waarborgen en te checken hoe het met u gaat zodat u uw beste leven kunt leiden.

Veelgestelde vragen

Voor meer antwoorden op vragen rondom chiropractie
en Posturefixx kan je terrecht op onze FAQ paginga.
Wat doet een chiropractor?

Chiropractors zijn hoog opgeleide, universitair geschoolde artsen en experts op het gebied van de functie van de wervelkolom, blessurepreventie, lichaamshouding, lichaamsbeweging, revalidatie en vele andere gebieden van sport, gezondheid en mentale stabiliteit.

Chiropractors zijn de enige professionals die zijn opgeleid om subluxaties/blokkades in de wervelkolom (scheefstand in de wervelkolom die voortdurend druk uitoefent op vitale zenuwen en het optimaal functioneren van het lichaam belemmert) goed te analyseren en te corrigeren. Deze subluxaties resulteren in een afnemende gezondheid en diverse lichamelijke klachten.

De Chiropractor richt zich op het herstellen van de normale beweging van de wervelkolom en de juiste stand van de wervels. Scheefstand, onbalans en subluxaties hebben een diepgaand, negatief effect op je zenuwstelsel en op hoe we ons leven

Heb ik een doktersverwijzing nodig en wordt chiropractie vergoed?
Nee, chiropractors kunnen een lichamelijke klacht beoordelen en behandelen zonder doorverwijzing van een (huis)arts. De meeste zorgverzekeringen vergoeden chiropractie als u aanvullend verzekerd bent. Meestal valt het onder de dekking van alternatieve geneeswijzen en de vergoeding is per pakket verschillend.

U ontvangt na elk consult van ons een factuur die u zelf kunt indienen bij uw zorgverzekering.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen varieert en is sterk afhankelijk van uw leeftijd, stressfactoren, hoelang de klachten al aanwezig zijn en uw herstelproces. Natuurlijk is dit sterk gelinkt aan hoe goed u voor uw lichaam zorgt.

Tijdens het tweede bezoek bespreekt de chiropractor het behandelplan voor uw herstel, afgestemd op het zo spoedig mogelijk halen van uw doelen. U krijgt na een aantal adjustments een revaluatie om de voortgang te bepalen. Uw chiropractor werkt, indien van toepassing, nauw samen met de fysiotherapeut om u te helpen uw gezondheidsdoelen te realiseren.
Hoe weet ik of ik/ mijn gezin chiropractie nodig heeft?
U hoeft geen pijn te hebben om een chiropractor te bezoeken. De botten van uw wervelkolom zijn verantwoordelijk voor het beschermen van uw fragiele zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel staat bekend als het hoofd aansturingsysteem, omdat het alle systemen reguleert en aanstuurt, waaronder uw bloedsomloop, organen, ademhaling, en spierstelsel om er maar een paar te noemen!

Net zoals het belangrijk is zo vroeg mogelijk te beginnen met het raadplegen van een tandarts voor onze tandheelkundige zorg, is het ook essentieel dat u een getrainde professional laat kijken naar uw wervelkolom en uw zenuwstelsel. Iedereen met een wervelkolom heeft een chiropractor nodig.

Nieuwsgierig geworden naar hoe we jou kunnen helpen?

Maak een afspraak voor een gratis telefonische intake.

Kies de gewenste locatie

Kies de gewenste locatie