FAQs

FAQs

Wat doet een chiropractor?

Chiropractors are highly trained, college-educated physicians and experts in spinal function, injury prevention, posture, exercise, rehabilitation, and many other areas of sports, health, and mental stability.


Chiropractors are the only professionals trained to properly analyze and correct subluxations/blockages in the spine (skewed position in the spine that puts constant pressure on vital nerves and interferes with the optimal functioning of the body). These subluxations result in declining health and various physical complaints.


The Chiropractor focuses on restoring normal movement of the spine and the correct position of the vertebrae. Misalignment, imbalance and subluxations have a profound, negative effect on your nervous system and on how we experience our lives.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste consult?

Tijdens uw eerste afspraak zal de chiropractor een grondige intake doen waarin hij uw gezondheidsgeschiedenis en symptomen bespreekt en hij de relatie legt tussen uw klachten en de mogelijke stressfactoren in uw leven. U krijgt een lichamelijk onderzoek waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en niet alleen op waar het pijnlijk is. Er wordt een houdingsanalyse van u gemaakt om uw houding te bepalen en te laten zien hoe dit gelinkt is aan uw gezondheid. Neem uw BSN en zorgverzekeringsnummer mee naar het eerste consult en trek gemakkelijke kleding aan.

Hoeveel behandelingen (adjustments) heb ik nodig?

Het aantal behandelingen varieert en is sterk afhankelijk van uw leeftijd, stressfactoren, hoelang de klachten al aanwezig zijn en uw herstelproces. Natuurlijk is dit sterk gelinkt aan hoe goed u voor uw lichaam zorgt. Tijdens het tweede bezoek bespreekt de chiropractor het behandelplan voor uw herstel, afgestemd op het zo spoedig mogelijk halen van uw doelen. U krijgt na een aantal adjustments een revaluatie om de voortgang te bepalen. Uw chiropractor werkt, indien van toepassing, nauw samen met de fysiotherapeut om u te helpen uw gezondheidsdoelen te realiseren.

Wat is dat krakende geluid en is dat pijnlijk?

Vergelijkbaar met de knokkels in je hand, heeft elke wervel van de wervelkolom een gewrichtskapsel die het gewricht omringt en beschermt door het gesmeerd te houden. Binnen deze kapsels zit een kleine hoeveelheid gas dat ontsnapt en een geluid maakt terwijl het gewricht voorzichtig wordt teruggebracht naar de normale positie. Meestal voelt dit als een bevrijding van spanning en de meeste mensen genieten van het proces en vinden het zelfs ontspannend.

Hoe weet ik of ik/ mijn gezin chiropractie nodig heeft?

U hoeft geen pijn te hebben om een chiropractor te bezoeken. De botten van uw wervelkolom zijn verantwoordelijk voor het beschermen van uw fragiele zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel staat bekend als het hoofd aansturingsysteem, omdat het alle systemen reguleert en aanstuurt, waaronder uw bloedsomloop, organen, ademhaling, en spierstelsel om er maar een paar te noemen! Net zoals het belangrijk is zo vroeg mogelijk te beginnen met het raadplegen van een tandarts voor onze tandheelkundige zorg, is het ook essentieel dat u een getrainde professional laat kijken naar uw wervelkolom en uw zenuwstelsel. Iedereen met een wervelkolom heeft een chiropractor nodig. 

Heb ik een doktersverwijzing nodig en wordt chiropractie vergoed?

Nee, chiropractors kunnen een lichamelijke klacht beoordelen en behandelen zonder doorverwijzing van een (huis)arts. De meeste zorgverzekeringen vergoeden chiropractie als u aanvullend verzekerd bent. Meestal valt het onder de dekking van alternatieve geneeswijzen en de vergoeding is per pakket verschillend. U ontvangt na elk consult van ons een factuur die u zelf kunt indienen bij uw zorgverzekering. 

Nieuwsgierig geworden naar hoe we jou kunnen helpen?

Maak een afspraak voor een gratis telefonische intake.

Kies de gewenste locatie

Kies de gewenste locatie